Hieronder vind je alle antwoorden op veelgestelde vragen. Als je nog steeds vragen hebt, aarzel dan niet om ons een e-mail of facebookberichtje te sturen. We helpen je graag verder!

Praktisch

Wanneer vertrekken we & komen we terug?

De bus vertrekt vanuit België op vrijdag 31 januari, zodat je op zaterdag 1 februari toekomt in Tignes. Het exacte uur van het vertrek wordt later nog gecommuniceerd. We mikken gewoonlijk op 22:00.

De bus keert weer terug naar huis op zaterdag 8 februari in de voormiddag. Zo zijn jullie zondag zeker terug thuis.

Hoe kan ik me inschrijven?

Inschrijven doe je met een groep van 2 tot 16 personen. Zorg dat iedereen 18 jaar is op de dag van vertrek. De eerste die zich inschrijft, maakt de groep aan, en de rest heeft 5 dagen om zich erbij te voegen. Simpel en snel geregeld!

LET OP

Appartementen moeten binnen 5 dagen na de eerste inschrijving volledig gevuld zijn. Zo niet, dan behoudt de groepsverantwoordelijke of organisatie zich het recht om je een kleiner appartement toe te wijzen. Als dat niet mogelijk is, wordt er een toeslag gerekend voor de lege bedden.

De toeslag voor een leeg bed bedraagt €250.

De inschrijvingen openen op 6 oktoberom 10:00.
Ben je gepreregistreerd? Dan kan je al 24 uur vroeger inschrijven dan de rest. Op 5 oktober om 10:00 dus.

Welke activiteiten zijn inbegrepen?

Bij Sneeuwstorm bieden we enkele extra activiteiten aan om jouw week NOG beter te maken.
De après-ski & de feesten ’s avonds zijn uiteraard inbegrepen in je pakket. Daarnaast kan je doorheen de week gratis genieten van de snowtubing, de “Journey of Sound”, een freestyle competitie & een machtige altitude rave.
De poolparty kan je nog bijboeken bij het inschrijven.

Wat voor skimateriaal kan ik huren?

Had je graag nog ski- of snowboardmateriaal gehuurd via ons, dan kan je deze tijdens jouw inschrijving nog bijboeken. Hier alvast een overzicht van de verschillende categorieën.

Enkel ski’s:

  • Discovery € 95
  • Sensation € 115
  • Excellence € 135

Ski’s en boots:

  • Bronze € 95
  • Discovery € 125
  • Sensation € 145
  • Excellence € 165

Enkel snowboard:

  • Discovery € 85
  • Sensation € 115

Snowboard en boots:

  • Discovery € 125
  • Sensation € 145

Enkel boots:

  • Enkel ski- of snowboots € 55

Eigen materiaal:

  • Eigen materiaal op de bus € 15

Helm:

  • Helm kan ter plaatse gehuurd worden.
Kan ik skilessen nemen?

Wil je je ski- en snowboardvaardigheden naar een hoger niveau tillen?

De ski- en snowboardlessen worden verzorgd door ervaren, officiële skimonitoren. De lessen worden in het Engels of Frans gegeven.

Elke dag verzamelen ze op een vaste locatie en op de eerste lesdag zorgen ze voor een indeling op basis van je niveau.

Voor gevorderden zijn de lessen onder voorbehoud, afhankelijk van het aantal deelnemers. Mocht er niet genoeg animo zijn, dan adviseren we privé-lessen te overwegen voor een meer persoonlijke aanpak.

Van wanneer tot wanneer is mijn skipas geldig?

Je skipas is geldig vanaf zondag 2 februari tot en met vrijdag 7 februari (6 dagen). Kom je met eigen vervoer en wil je graag zaterdag al gaan skiën? Dan kan je een dag-pas kopen in het lokale skikantoor.

Vervoer

Wanneer vertrekt de bus? Wanneer komen we terug?

De bus vertrekt vanuit België op vrijdag 31 januari, zodat je op zaterdag 1 februari toekomt in Tignes. Het exacte uur van het vertrek wordt later nog gecommuniceerd. We mikken gewoonlijk op 22:00.

De bus keert weer terug naar huis op zaterdag 8 februari in de voormiddag. Zo zijn jullie zondag zeker terug thuis.

 Opstapplaats:

  • Antwerpen
  • Gent
  • Leuven
  • Brussel
  • Hasselt
Kan ik ski/snowboard materiaal meenemen op de bus?

Neem je graag je eigen materiaal mee op de bus? Voor maar €15,- kan je het meenemen op de bus.

Zorg hierbij dat je materiaal goed is ingepakt en niet los mee moet. Zo loop je minder risico op ongewenste schade aan je materiaal.

Wanneer kan ik mijn exacte bus kiezen?

Bij het inschrijven kies je een geprefereerde opstapplaats voor je bus. Wij gaan hiermee aan de slag en proberen er voor te zorgen dat iedereen op zijn gewenste locatie kan opstappen. Bussen zijn namelijk erg afhankelijk van hun aantal plaatsen en dit komt niet altijd 100% uit met de mensen die op een bepaalde locatie willen opstappen.

2 weken voor vertrek zal je je exacte bus kunnen claimen. Dit verloopt samen met het betalen van de waarborg.

Ik kom met de auto. Waar kan ik mij parkeren?

In Tignes zijn er meerdere overdekte parkings, verdeeld over het gehele gebied. Best reserveer je op voorhand al een plaatsje in één van deze parkings.

Al onze appartementen liggen in Tignes 2100, verdeeld over Val Claret & Le Lac. Waar jouw exacte appartement is zal je pas bij aankomst te weten komen.

Er rijdt een hele dag een gratis shuttle die je op 5 minuten van Le Lac naar Val Claret brengt en andersom. Als jouw parking toch in een ander deelgebied is kan je de auto snel uitladen en dan gaan parkeren om vervolgens de bus terug te nemen naar je verblijf.

Een uitgebreide kaart en info over parkeren in Tignes vind je hier.

Accommodatie

In wat voor accommodatie verblijven we?

Tignes biedt een grote variatie aan appartementen aan verdeeld over 3 sfeervolle dorpjes die helemaal zijn ontwikkeld voor wintersport.  Onze appartementen zijn zowel gelegen in Val Claret als in Le Lac en Lavachet en steeds op wandelafstand van een skilift.

Verblijf je niet in het deelgebied waar de nightlife doorgaat? Geen enkel probleem. Er is een gratis shuttledienst dat je op nog geen 10 minuten van uiterst links naar uiterst rechts brengt.

In je appartement kan je genieten van een volledig uitgeruste keuken met kookfaciliteiten, magnetron en vaatwasser. In de leefruimte is er een slaapzetel en tafel aanwezig om samen aan te eten of te ontspannen. De inrichting van de slaapkamers hangt af van het aantal geboekte personen en kunnen variëren van 1 tot 3 kamers afhankelijk van de residentie. Per persoon wordt er altijd een slaapplaats voorzien. De Franse agencies tellen een zetel-bed ook mee als slaapplaats, maar je zal toch niet veel tijd doorbrengen op je appartement.

Wij zullen steeds ons uiterste best doen om deze appartementen zo dicht mogelijk bij elkaar te leggen.
Voor grote groepen bestaande uit meerdere appartementen kunnen we helaas niet garanderen dat ze in het zelfde gebouw liggen.

Hoeveel waarborg moeten we betalen? Wat met leegstaande bedden?

Krijg je jouw appartement toch niet volgeboekt? Dan betaal je €250 voor het leegstaande bed in jouw appartement.

Zijn er handdoeken/ bedlinnen aanwezig?

Er zijn geen bedlinnen of handdoeken aanwezig in de appartementen.
De meeste appartementen hebben 1 tweepersoonsbed en voor de rest enkele bedden. Voor grotere appartementen raden we aan om 2 tweepersoons overtrekken mee te nemen.

Een gouden tip, een grotere overtrek past over een enkel bed, maar andersom uiteraard niet.

Betalingen & Verzekeringen

Wanneer moet ik mijn reis betalen?

Bij inschrijving betaal je een voorschot van €200 om je plaats te reserveren. Het volledige bedrag zal betaald moeten zijn op 1 december 2024.

Wat houdt de annuleringsverzekering in?

Wij proberen ons als organisatie zo flexibel mogelijk op te stellen op vlak van annuleringen, omdat we weten dat het nooit leuk is als je niet mee kunt, maar het nog erger wordt als je je inschrijvingsgeld niet kunt recupereren. We raden iedereen aan om bij inschrijving de
annuleringsverzekering te nemen. Het is niet duur en je kunt er heel wat geld mee besparen.

Je kan hier alvast alle annuleringsvoorwaarden terugvinden.

Wat houdt de reisbijstandsverzekering in?

Als student wil je onbezorgd kunnen reizen, toch?

Met onze reisbijstandsverzekering van Europ Assistance ben je volledig gedekt voor onverwachte kosten bij pech of een ongeluk. Zo kun je met een gerust hart op pad, zonder je zorgen te maken over wat er mis kan gaan.

  • Europ Assistance Reisbijstandsverzekering €49
Wat houdt de Hello Bank! deal in?

Hello bank! stuurt je voor een zacht prijsje op skivakantie.

Hello bank! members genieten namelijk van een korting van €50!

Je bent nog geen Hello bank! member? Word gratis klant, vul je IBAN voor 04/01/25 in op je persoonlijke profiel en geniet van de €50,- korting.

Sluit je hier gratis aan en geniet mee van het voordeel.

Let op, ben je wel klant geworden maar hebben we voor 04/01 geen geldige IBAN ingevuld gekregen? Dan betaal je alsnog €50,- .

Discover Sneeuwstorm

Popup content